Een kleine roze viering

Deze week berichtte het dagblad Trouw over ds. Klaassen. De liberale koers van de kerk staat hem tegen. Hij overweegt daarom uit het kerkverband te stappen. Het hete hangijzer? De kerk biedt volgens mijn collega te veel ruimte aan homo’s en transgenders. Volgens mij kan en moet het anders. De veelkleurige liefde wil ik daarom ruimte geven in een kleine roze viering.

Credits en verwijzing naar liedteksten

De Bijbelvertaling is van het Nederlands Bijbelgenootschap in de vertaling van de NBV 2004. De gelezen tekst is Leviticus 20:13.

Liefde Gods die elk beminnen door Jan Willem Schulte Nordholt is uitgevoerd door de Maria Magdalena-cantorij o.l.v. Kees van Eersel en Jaco van Leeuwen (orgel). De muziek bevindt zich in het publieke domein en is gratis en zonder aanmelding te downloaden via de site liedboekcompendium.nl. De tekst is te lezen via deze link.

Liefde, eenmaal uitgesproken door Sytze de Vries is uitgevoerd door het Zeeuws Vocaal Ensenble o.l.v. Kees van Eersel en Jaco van Leeuwen (orgel). De muziek bevindt zich in het publieke domein en is gratis en zonder aanmelding te downloaden via de site liedboekcompendium.nl. De tekst is te lezen via deze link.

Stuur een bericht

Neem contact met me op

Heb je een vraag, een opmerking of een suggestie? Laat het me gerust weten!

Geloofswoorden.nl is een initiatief van ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot. Dat is een hele mond vol. Wat mij betreft tutoyeren we elkaar en heet ik dus gewoon Dirk-Jan. Zoek je contact met me? Vul het formulier hiernaast in, volg me op Facebook of Instagram, stuur een Whatsapp-bericht of bel me op. Kies het communicatiemiddel dat bij je past.

Copyright 2020 ds. D.J. Bierenbroodspot ©
All Rights Reserved